- Trageri cu haltera: Practic se bazeaza pe o ridicare a halterei perpendicular cu solul, in ideea de a forta trapezul spre miscare. Greutatea si centrul de greutate trebuie sa fie raportat optim, iar asta este valabil pentru toate exercitiile. Se duce bara pana ce aceasta este paralela cu umerii.
- Ridicari din umeri cu gantere: Acest exercitiu pune baza pe incordarea trapezului dinspre lateral catre interior, astfel umerii raman neincordati in masura maxima necesara. Spatele trebuie mentinut drept, iar palmele se tin catre interior, altfel se tensioneaza deltoidul foarte mult.
- Ridicari laterale: Acest exercitiu difera putin fata de cel din imagine, el se executa doar din picioare, spre deosebire de cel pentru deltoid ce se poate executa si din sezut, se flexeaza coatele putin in fata (protectia incheieturilor) si ridica nu la unghi de 180 de grade cum este in imagine, dar se ating sus si se revine.
Sfaturi pentru prelucrarea trapezului:
a) Principalul sfat care il pot da, trapezul este o grupa musculara foarte folosita, astfel, in loc sa optati ca la celelalte grupe pentru repetari putine si greutati mai mari, optati pentru un numar de repetari ridicat si o greutate mai scazuta astfel incat sa simtiti ca lucrati trapezul. Abia ulterior, greutatea mai creste.
b) Miscarile sa se execute lent, sa se puna accent pe corectitudinea exercitiului, fara trisare, desi la ultimele repetari este mai bine.
c) Atentie la incheieturi, care sunt fragile si pot aparea dureri foarte repede in ele. Trebuiesc prevenit din timp pentru a nu putea avea probleme. Prevenirea are loc prin corectitudinea efectuarii exercitiului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu