Buna seara tuturor. Astazi va voi vorbi despre odihna si cum influenteaza ea organismul in dezvoltarea masei musculare.
Desigur, va intrebati "dar daca dorm eu mai mult/putin, ce efect are?" Toata lumea stie ca trebuie sa se odihneasca pentru a putea avea energie. Doar ca exista cateva indicatii cu privire la odihna.
Somnul de altfel poate dauna daca este excesiv. Dar, revenind la atu-ul nostru, si anume, prelucrarea tesutului muscular, odihna este benefica pentru regenerarea musculaturii. Aceasta, in timpul odihnei, este in repaos si se regenereaza cu sursele mentionate din valorile nutritionale in postul anterior. Cat despre odihna, ce ar fi mai important de spus este: ea este responsabila pentru evitarea supraantrenamentului si de asemenea pentru a da energia necesara pentru ziua urmatoare. Exista cateva studii cu privire la somn, cert este ca un somn odihnitor este benefic pentru organism in toate perspectivele.
In mare parte, daca va simtiti obosit, mai ales dupa antrenament, puteti sa "trageti un pui de somn" cum s-ar spune. Somnul pe amiaza este foarte benefic, mai ales in cazul culturistilor. Astfel, corpul va fi ulterior revitalizat si gata din nou de actiune.
De asemenea, cea mai buna perioada de antrenament este dimineata, deoarece atunci corpul este cel mai odihnit. Dar cum multi dintre noi nu pot avea acces la asta, vor apela la antrenamentul de seara. Problema care intervine in cazul odihnei este de fapt perioada de odihna care face delimitarea in cazul supraantrenamentului sau epuizarii din pricina neodihnei. Ca si recomandare (din partea mea si a mai multor culturisti, cea mai buna perioada de odihna este de 7-9 ore. Pana la 7 ore, corpul nu are timp sa se odihneasca destul, iar peste 9 ore, organismul intra intr-o stare de alimentare redusa, iar asimilarea este mai mult benefica in favoarea grasimii, deoarece muschii sunt relaxati, nu neaparat regenerati, dar relaxati, si nu mai au potential de regenerare, astfel, aminoacizii si glucidele vor face legaturi in stratul adipos cu lipidele. De unde vorba "hibernezi ca un urs"...
In cazul neodihnei, muschiul incepe a consuma calorii pentru a mentine activitatea cerebrala pe primul loc, calorii ce le sustine din musculatura. Primele doua ore consuma 200 kcal pe ora, si pe masura ce se avanseaza in timp, se avanseaza si consumul de calorii. Astfel, neodihna slabeste practic muschiul, nu grasimea. Va astept cu alte postari si comentarii, de asemenea alte recomandari pe care dumneavoastra le aveti din timpul antrenamentelor si odihnei sunt binevenite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu